Nyaraló, Tihany

A hatvanas évek anyaghiányát tükröző, családi kalákában épített épület három szintje időben is rétegesen készült. A szerkezeti anomáliákat csak fokozta a tetőre telepített szabadtéri zuhany korróziót előidéző hatása. A hegyoldal és az épület közti vápába egy úszómedencét helyeztünk el úgy, hogy annak víztükre (a tetőt hűtve) a balatoni homlokzat vonaláig nyúlik. Ezenkívül az udvar medence mögötti részét fa dobogóval lefedve alakult ki egy szabadtéri felület. A belső terekben egy balatonra néző nyitott konyhával összeépített nappali tér, szálláshelyekkel és az alsó szinten egy pezsgőfürdővel is kiszolgált finn szauna kapott helyet. A front konzolos erkélysorát megszüntettük, így a homlokzat fakeretekbe fogott üvegfalával néz a meredeken lejtő utcavonal felé.

 © 2020 by Period Design Kft., Kovács Zoltán DLA

  • Facebook
  • Facebook
  • InstagramPeriod
  • InstagramC2
  • webpage-512

Period Design Kft.

építészet, belsőépítészet