Családi ház Budaörsön

A telek a telek hátsó vonala irányába lejt, egyetlen vízszintes teraszt kivéve, így erre helyeztük el a lakóépületet. Az épület hossztengelye az utcavonallal párhuzamosan fut az 5 m-es előkertet szabadon hagyva. A két önálló lakással rendelkező beépítést úgy alakítottuk ki, hogy az egyetlen bejáraton keresztül mindkét lakás megközelíthető legyen. Ez a bejárat egyben egy lépcsőházat és egy közös előteret is magában foglal. A bejárattól balra egyetlen gk. elhelyezésére szolgáló szinti garázs kerül kialakításra úgy, hogy az előkertben még egy második autó is parkolni tudjon. Ez az utcával megegyező szint ezek után mintegy 35°-os szöggel éri el az épület alagsori padlósíkját. Ezzel a terep síkjába kialakított bevágással érjük el, hogy azok a használati szintek (pl.: nappali vagy háló terek) már a térszint fölé kerüljenek. Míg az alsó lakásból közvetlenül, addig a felső lakásból csak ezen a terepbe vágott lépcsőn keresztül lehet lejutni a kert alsó szintjére. A földszinti és tetőtéri teraszok a völgy irányába néznek.

 © 2020 by Period Design Kft., Kovács Zoltán DLA

  • Facebook
  • Instagram
  • webpage-512